FSRZSNajnovijeVesti

Održana sednica IO FSRZ (video)

Fudbalski savez Regiona zapadne Srbije nastavlja živu borbu sa režiserima potencijalno sumnjivim utakmica. Na sednici Izvršnog odbora, u Bogatiću, usvojene su dve suštinski bitne odluke.

U narednim danima, kragujevačka kancelarija kupiće 35 platformi za snimanje utakmica zonskog ranga.

Ideja je da neposrednim uvidom u dešavanja na susretima četvrtog fudbalskog razreda, nadležni imaju jasniju sliku o regularnosti takmičenja.

Istovremeno, usvojena je odluka o formiranju tročlane trenerske komisije, nadležne za praćenje i pomoć u suzbijanju nameštanja utakmica.

„Činiće je treneri od imena, ugleda i integriteta. U narednim danima, odlučićemo ko će od fudbalskih stručnjaka naći mesto u komisiji. Spremni smo, na direktan način, da se uhvatimo u koštac sa evidentim problemima, pogotovo nameštanjem utakmica. Stav našeg saveza je neupitan i konkretnim odlukama, u interesu fudbala, pokušaćemo da predupredimo i svaku pomisao o nameštanju utakmica. Idemo po korak, bez želje da bilo kome gledamo kroz prste. Očekujem da dve najbitnije odluke Izvršnog odbora, sa sednice u Bogatiću, pomognu da rešimo evidentne probleme“, objasnio je Slavko Perović, potpredsednik FS Regiona zapadne Srbije.

Na sednici u Bogatiću, doneta je odluka o isključenju Živorada Lekića, iz Disciplinske i etičke komisije FS RzS. Predsednik zonaša Budućnosti iz Resnika isključen je iz fudbala na 12 meseci, zbog nečasnih radnji u utakmici sa Korićanima.

Napokon, umesto Predraga Živkovića iz Bajine Bašte, član Skupštine Fudbalskog saveza Srbije biće Pribojac Jovica Vasilić.

Stav rukovodstva zapadnog regiona biće da naredne sednice održava u različitim gradovima.