FutsalNajnovijeVesti

Futsal na Zapadu sve moćniji, pet novih klubova

Region fudbalskog saveza Zapadne Srbije godinama je dominantan po broju futsal klubova, trofejima tih klubova u Prvoj futsal ligi kao i u načinu vodjenja lige i organizaciji takmicenja.

Iz Zapadnog regiona pokrenuta je prva liga za mladje kategorije i raširila se vremenom na ostale regione, a ove godine će biti organizovana na području cele Srbije.

Iz Zapadne Srbije opet stižu sjajne vesti za futsal. Pet novih klubova je velika stvar, kada se na to dodaju i klubovi koji su se ranije takmičili dolazimo do impozatne brojke od 28 klubova.

12 klubova će igrati Treću ligu grupa Zapad, a ostalih 16 Četvru ligu koja ce po teritorijalnom principu biti podeljena na grupe A i B koje ce imati po 8 klubova.

Izjava komesara za takmičenje futsal liga FSRZS Dejana Prodanovića:

“Zapadna Srbija je godinama vec dominantan region u srpskom futsalu i ja, zajedno sa svim ostalim ljudima iz saveza radimo naporno na tome da tako i ostane.

Dugogodisnji šampion Ekonomac je sa naseg podrucja, godinama vec imamo daleko najvise klubova u Srbiji, selektor u19 reprezentacije Vladimir Jovanovic je sa našeg podrucja, prva liga za mlade u istoriji srpskog futsala je pokrenuta kod nas.

Nju je osmislio i vodio Marko Gavrilovic koji poslednje dve sezone belezi sjajne uspehe kao trener Novog Pazara.

Mogao bih danima da nabrajam o uspesima klubova i pojedinaca sa naseg podrucja a ona su rezultat rada kako u samim klubovima tako i sistemskog rada u savezu.
Tribine su na utakmicama popunjenje, futsal se svuda prati, za takmicenje se zivi i svi sa nestrpljenjem cekaju novu sezonu nakon duge pauze.

Nece biti lako organizovati i voditi tri lige sa 28 klubova ali za mene kao velikog futsal fanatika i radnika to su slobodno mogu da kazem slatke muke.

Futsal news Serbia želi dobrodošlicu novooformljenim klubovima : SFU Zenon, KMF Kareli, KMF Bajina Bašta, KMF Osečina i KMF Euro lider u najlepši sport⚽️ njegovo veličanstvo – Futsal⚽️

izvor FutsalNewsSrbija