NajnovijeVesti

Velika pobeda rukovodstva FSRZS na sportskom sudu „CAS“ u Lozani

Fudbalski savez regiona Zapadne Srbije u sporu ispred sportskog suda „CAS“ u Lozani dobio je slučaj protiv Fudbalskog kluba „Budućnost“ iz Resnika i Fudbalskog kluba „Korićani“ iz Korićana.
Posle gotovo devet meseci pravda je zadovoljena, na adresu Fudbalskog saveza regiona Zapadne Srbije stigla je odluka sportskog suda „CAS“ iz Lozane gde je potvrđeno da su Fudbalski klub „Budućnost“ iz Resnika i Fudbalski klub „Korićani“ iz Korićana učestvovali u neregularnosti. Potvrđene su Odluke prvostepenog organa – Disciplinskog sudije, Zorana Jankovića i drugostepenog organa – Komisije za žalbe u sastavu (Milan Mijailović, Dragan Dragićević i Igor Vulović), a sve na osnovu izveštaja Komesara za integritet, Milisava Ristivojevića.
Izuzetno poštujemo sve klubove, ali moraju voditi računa, jer novo rukovodstvo saveza na čelu sa predsednikom, Nebojšom Živanovićem, rukovodećim ljudima i kompletnim Izvršnim odborom bori se za regularnost takmičenja. Svaki vid neregularnosti biće najstrožije sankcionisan, pratiće se veliki broj utakmica i primenjivaće se sudska praksa sportskog suda „CAS“ iz Lozane u delu kažnjavanja klubova zbog učešća u neregularnosti.

Veliku zahvalnost izražavamo prema advokatskom timu na čelu sa advokatom Filipom Blagojevićem. Komisija za integritet takmičenja, Disciplinski sudija i Komisija za žalbe našeg saveza odlično rade svoj deo posla, što je i potvrđeno odlukom sportskog suda „CAS“ u Lozani, zaključuje se u saopštenju Fudbalskog saveza regiona Zapadne Srbije koje je potpisao Darko Bradonjić, generalni sekretar.