NajnovijeReprezentacija SrbijeVesti

SELEKTOR DRAGAN STOJKOVIĆ I ALEKSANDAR MITROVIĆ IZ KAUNASA | SVE ĆEMO UČINITI DA SE SRBIJA TRIJUMFALNO VRATI U BEOGRAD, DA NEDELjA BUDE LEP DAN ZA SRPSKI SPORT (VIDEO)

Reprezentacija Srbije u nedelju, 10. septembra igra peti meč u kvalifikacijama za Prvenstvo Evrope 2024. a neposredno pred poslednji trening na travi stadiona „Darijus i Girenas“ u Kaunasu, pred predstavnicima medija bili su selektor Dragan Stojković i Aleksandar Mitrović.

„Atmosfera u našem timu je odlična. Napravili smo analizu posle meča sa Mađarskom, imali smo dobar i konstruktivan sastanak, shvatili gde smo grešili. Što se, dakle, tiče atmosfera ona je na naivou koji je potreban i neophodan za ono što nas očekuje. Da li je utakmica u Kaunasu za nas biti ili ne biti? Spremamo se da utakmicu rešimo u našu korist, uz sav respekt prema Litvaniji. Moramo da pokažemo reakciju i budemo na visini zadatka“ rekao je selektor Dragan Stojković.
Aleksandar Mitrović ne krije da je Srbija spremna za duel u Kaunasu…

„Što se tiče Litvanije igrali smo nekoliko puta, dobro se poznajemo, u današnjem fudbalu nema mnogo tajni. Jedni o drugima sve znamo, nema iznenađenja što se tiče taktike. A što se tiče golova i konačnog epiloga, napadamo svi kao tim, branimo se kao tim, važno je da se nađe balans i sve da radimo kao tim. Možda u tim nekim detaljima nije sve tako bilo protiv Mađara, ali radili smo analizu, videli sve što je trebalo, sagledali i dobre i loše strane. Sada je nova utakmica i došli smo ovde da osvojimo tri boda“ ne ostavlja dilemu Aleksandar Mitrović, koji se ponovo na trenutak osvrnuo na meč sa Mađarima.- „Oni su se u drugom poluvremenu branili, skupili se u svoj šesnaesterac, malo prostora je bilo, pokušavali smo da ga nađemo, mislim da smo stvorili i dovoljno šansi da ne izgubimo utakmicu. Izostala je i sreća, golman je takođe branio odlično. Bilo je, da ponovim, i dobrih i loših stvari, ta utakmica ostaje iza nas. U današnjem fudbalu kad pobediš nemaš mnogo vremena da slaviš, kad izgubiš nemaš mnogo vremena da žališ. Čeka nas novi meč, znamo gde se nalazimo, sve smo sumirali, u poziciji smo u kojoj želimo da budemo, mi se i dalje pitamo“.
Selektor Dragan Stojković je potvrdio da Orlovi žele pobedu u Litvaniji…

„Biće nekih promena u taktičkom smislu, kao i u sastavu. Moramo da nađemo najbolje rešenje za nas, da utakmicu rešimo u svoju korist, a rešićemo je timskom igrom. Moramo biti i oprezni, jer Litvanija je izuzetno borben tim, tim koji je gladan rezultata i uspeha. I mi to moramo da poštujemo. Imaju nekoliko odličnih igrača, koji znaju da zadaju mnogo muka, videlo se to i protiv Crne Gore. Imaju nekoliko igrača koji su zaista na jako dobrom nivou. Ali šta god pričali i šta god očekivali, najvažnije za nas, došli smo u Kaunas po tri boda koja su nam potrebna“ – jasan je selektor Dragan Stojković.

Aleksandar Mitrović je do sada od 52 gola u dresu Srbije, pet postigao u susretima sa Litvanijom…

-„Lepo zvuči, ali svaka utakmica je drugačija, ja ću da se potrudim da nastavim taj niz. Nadam se da ću sutra da poboljšam taj skor, ali najvažnije je da pobedimo. Takođe, ovom prilikom želim da naglaslim podršku košarkašima i Noletu, nadam se da će sutra biti lep dan za srpski sport“ istakao je Mitrović, a selektor Stojković je poentirao.- „Nama je drago zbog svih uspeha naših sportista, a Kari Pešić i momci su pokazali najvišu klasu i sve nas čine ponosnim. Navijaćemo za njih kao što smo to činili i sve do finala. Nole? Velik rezultat za njega i srpski tenis. Želimo mu da osvoji novi grend slem. Mi želimo da budemo u toj grupi rezultata, da nastavimo taj niz sjajnih rezultata i da za sve u Srbiji bude lepa nedelja. Znate kako, najvažnije kada izgubite utakmicu, to je da pronađete lek, sve ćemo učiniti da se Srbija trijumfalno vrati u Beograd. Da li sam se čuo sa Savićevićem? Da, čuli smo se, pričali smo o njihovom meču sa Litvanijom, našem sa Mađaraskom, atmosferi koja će sutra biti na stadionu“ zaključio je selektor Dragan Stojković.