VestiZona Drina

Radnički krenuo, četvorica novajlija

Predvođeni trenerom Srđanom Jovanovićem tridesetak momaka valjevskog Radničkog startovalo je sa pripremama za novu sezonu. Na prozivci su se našli i omladinci koji nastavljaju borbu u eliti, a pored njih na prvom treningu videli smo i par novajlija i trojicu kadeta.

Trio iz mioničke Ribnice koji čine golman Dragićević, iskusni defanzivac Jevtić i napadač Tomić, kao i mladi vezista Stefan Đukić, povratnik iz ljiškog Spartaka pokušaće da se u nastavku uz starosedeoce približe samom vrhu. Prema rečima predsednika Dejana Joksimovića u narednim danima trebalo bi da se pojačaju na poziciji levog beka, a moguće je da narandžasto – plavi dres obuče i još jedan „bonus“ igrač. Članovi Radničkog više nisu napadač Pacić i odbrambeni fudbaler Danilović.

Prvi kontrolni dueli na programu su na turniru u Ubu početkom narednog meseca, još nije poznat protivnik za 18., a 26. februara rival će biti ekipa Brezovice. Generalna proba na programu je 5. marta protiv lazarevačkog Borca.

Cilj je priključak u samom vrhu, a olakšavajuća okolnost je raspored. Od prvih osam kola Valjevci će pet puta biti domaćini pa se nadaju da uz pozitivne ishode mogu biti blizu vodećih ekipa.

Iako svesni pozicije na tabeli neće se predati u borbi za opstanak u Omladinskoj ligi Srbije, pa je shodno tome i sastav pojačan sa šest novajlija. U prvom prolećnom kolu na Petom puku će gostovati Crvena zvezda što će biti praznik za sve ljubitelje fudbala u gradu kraj Kolubare.