FSRZSFSSNajnovijeVesti

Sve srpske lige po ugledu na Zapad

Ono što se u proteklom periodu pokazalo kao odličan potez FSRZS, od nove sezone prelazi na sve grupe Srpskih liga. FSRZS ide ponovo korak napred. Na našem portalu biće još više fudbala jer uključujemo u većem obimu i lige Zonskog stepena takmičenja, pošto vlada velika zainteresovanost klubova da se njihove utakmice prikazuju širom auditorijumu.

U nameri da reši hronične probleme sa neregularnošću takmičenja, koja je usko vezana i sa simboličnom posetom na tribinama fudbalskih stadiona širom Srbije, FSS je i ovog leta povukao određene poteze.

U slučaju da se, ubuduće, pojave sumnje u regularnost određene utakmice, snimak će biti poslat oficiru za integritet takmičenja FSS, Ivanu Petriću, piše „Sportski žurnal“ u broju od utorka.

Takođe, FSS ima novog koordinatora za regularnost u sve četiri grupe Srpske lige – Beograd, Vojvodina, Zapad i Istok, a radi se o Milutinu Baštovanoviću iz Loznice.

„Inicijativa je pokrenuta od čelnika FSS. Poenta cele priče je da poboljšamo regularnost, da ne dođemo ponovo u situaciju kao nedavno. Ne bih da pominjem ni klubove, ni ljude“, rekao je Baštovanović za „Žurnal“.

Iako je 2017. godina, u Srbiji se ne prenose uživo čak ni utakmice elitnog ranga, odnosno Superlige. Redovno na „Areni sport“ idu prenosi samo mečeva koje igraju Crvena zvezda i Partizan, Radio-televizija Vojvodine povremeno prenosi utakmice Vojvodine i Spartaka, a dogodi se i da „Arena sport“ povremeno radi uživo i neki od mečeva koji bude zakazan za petak popodne/uveče.

O nižim ligama, u ovom trenutku suvišno je i govoriti, međutim u FSS pokušavaju da pronađu rešenje i, za sada, to je „kačenje“ snimaka kompletnog toka utakmica na portale odgovarajućih saveza koji rukovode takmičenjem.

Region zapadne Srbije i Fudbalski savez Beograda, prema Baštovanovićevim rečima, uveliko objavljuju snimke svih mečeva na svojim sajtovima, a uskoro bi to trebalo da počnu da rade i na istoku i u Vojvodini.

„Imaćemo u roku od 24 sata sve izveštaje na portalu, svako znatiželjan će moči da vidi sporne detalje, određene inserte koji pobuđuju pažnju, naročito momente zanimljive za širi auditorijum“, kaže Baštovanović.

„Podići ćemo i rejting srpskoligaškom takmičenju“, dodao je.

„Najveći akcenat je na odluci FSS da svi klubovi-domaćini moraju da snimaju svoje utakmice. Konkretno, sve što se dogodi od deset minuta pre do deset minuta posle utakmice. Klubovi su dužni da pošalju snimke kol-centru“, nadovezao se Baštovanović.

Sumnjivi snimci završiće u kancelariji Ivana Petrića.

„Na određenim mečevima specijalni posmatrači biće u gledalištu, takozvani supervizori. Posmatrači će nam slati izveštaje, a u slučaju da se pojave određene sumnje, snimak sa tog meča otići će i kod Ivana Petrića, oficira za integritet. Biće i specijalnih kamera, za svaki vid sumnje“, najavljuje Baštovanović.

Cilj je…

„Planiramo da popravimo regularnost u celoj Srbiji. Od nečega moramo da krenemo. Hoćemo više gledalaca pred prvi sudijski zvižduk, pa sve do poslednjeg. Što manje spornih momenata na terenu, porašće odmah i broj publike pored igrališta“, poručuje Baštovanović u „Sportskom žurnalu“.