FSRZSFSSNajnovijeVesti

Prvi čovek UEFA u poseti FSS (video+foto)

Predsednik Evropske fudbalske unije (UEFA) Aleksander Čeferin doputovao je u Srbiju na poziv prvog čoveka Fudbalskog saveza Srbije Slaviše Kokeze.

Čeferin i Kokeza posetili su Kuću fudbala FSS u Staroj Pazovi, a u društvu sa njima je i direktor Nacionalnih asocijacija UEFA Zoran Laković, nekadašnji generalni sekretar FSS. U delegaciji FSS nalazili su se predstavnici FS Regiona zapadne Srbije Branko Stojaković, Rade Popović i Milutin Baštovanović. Tu su bili još Dragomir Lazović (FK Javor) i Ivica Kralj (FK Mačva)
Aleksander Čeferin, koji je imao veliku podršku FSS prilikom izbora za prvog coveka UEFA, navodi šta je najveći problem srpskog fudbala.

-Najveći problem srpskog fudbala je u infrastrukturi. Sastali smo se i sa predsednikom Vlade Srbije i dogovorili da će pomoći u finansiranju. UEFA je već puno pomogla FSS i ubuduće će. Dobili smo garancije da će u narednih nekoliko dana Vlada Srbije izdvojiti novac za izgradnju nacionalnog stadiona- rekao je Čeferin na konferenciji za medije u Staroj Pazovi.

-Drago mi je što je delegacija UEFA došla u Srbiju, ne samo zbog prijateljstva sa Kokezom i sa počasnim predsednikom Tomislavom Karadžićem. FSS je pokazao da ima poverenje u novi tim, da su mudri u diplomatskom smislu. Jedna je stvar kada podržavaš nekog kada pobedi, a druga kada je kandidat- rekao je još Čeferin.

Predsednik FSS Slaviša Kokeza zahvalio se Čeferinu na izdvojenom vremenu za dolazak u Srbiju.

„Velika čast i zadovoljstvo je dolazak Čeferina u Srbiju. Ovo je važan i veliki dan za Srbiju i FSS. Saradnja sa Čeferinom je na visokom nivou. Pokazatelj je i to što je Partizan, ipak, dobio šansu da igra u Evropi“, rekao je Kokeza.

Prvi čovek FSS najavio da će u narednih 10 dana početi sa izgradnjom veštačkih terena širom Srbije.

Kokeza je Čeferinu uručio plaketu FSS i dres selekcije Srbije sa prezimenom prvog čoveka UEFA, dok je Čeferin uzvratio poklon sa zastavicom UEFA.