FSRZSFSRZS.TVNajnovijeVesti

Ponosnih 25 godina najvećeg saveza u FSS (foto+video)

Skupština FS Regiona zapadne Srbije održana je u Kragujevcu a pored radnog imala je i svečani deo povodom 25 godina od osnivanja.
Na samom početku prisutnima se obratio Jovan Šurbatović generalni sekretar FSS
-Čestitam jubilej u ime FSS i predsednika Slaviše Kokeze. Godinu na izmaku obeležili su uspeh reprezentacije i klubova. Otvareni su veliki rezultati plasman na Svetsko prvenstvo u Rusiju, izuzetna rezultat mladih kao i odlazak Orlova na Evropsko prvenstvo u futsalu. Rezultat Crvene Zvezde i Partizana potvrdili su veliki uspeh našeg fudbala. Saradnja sa FSRZS bila je sjajna, ali očekuje nas još mnogo posla. Biće akcija i kampanja, podela sportske opreme i rekvizita. Šabac i G.Milanovac iduće godine biće bogatiji za terene sa veštačom travom.
Novi članovi skupštine su Milisav Marković (Borac Čačak) Aleksandar Simović (Radnički 1923), Milovan Milovanović ((Srpska liga Zapad), i Vladimir Simeunović (Trenerska organizacija)
Glavna tačka dnevnog reda bilo je usvajanje i dopuna Statuta koja je usaglašena sa Statutom FSS i Zakonom o sportu.
Svečani deo sednice otvoren je kratkom filmskom prezentacijom FS Regiona zapadne Srbije za poslednjih 25 godina a potom se pristupilo dodeli „Zlatne plakete“ pojedincima za postignute rezultate u dve i po decenije saveza.
Dobitnici „Zlatne plakete“ su: Josip Ristanović (Užice), Duško Sekulić (Ivanjica), Žarko Stevanović (Kragujevac), Branko Stojaković (Požarevac), Radisav Mutavdžić (Zubin Potok), Miroslav Živadinović (Petrovac na Mlavi), posthumno Predrag Matić (Kraljevo). Miroslav Begović (Valjevo), Milutin Jakić (Kraljevo), Tarik Imamović (Novi Pazar), Ivica Kralj (Šabac), Mihajlo Baštovanović (Loznica), Nenad Milovanović (Lučani), Dragan Radulović (Čačak), Nenad Đokić (Užice), Bojan Nikolić (Kragujevac), Marina Višnjić (Kragujevac) i Nemanja Petrović (Užice).
Posebnu zahvalnost FS Regiona zapadne Srbije upućuje svim reprezentativcima sa područja FSRZS koji su dali značajan doprinos zaplasman na Orlova na Svetsko prvenstvo u Rusiju: Vladimir Stojković, Nemanja Matić, Luka Milivojević, Filip Kostić, Matija Nastasić, Aleksandar Mitrović, Adem Ljajić i Nikola Maksimović.

Slađana Raković