FSRZSFSRZS.TVNajnovijeSudije

Kamp perspektivnih sudija Zapadne Srbije Loznica 2021 (video+foto)

U periodu od 25-28.10.2021 godine, u Loznici, u objektima Hotela MK, održava se Kamp perspektivnih sudija Zapadne Srbije. Na kampu učestvuje 35 polaznika koji će za četiri dana imati prilike da prate izlaganja stručnjaka vezana za Pravila igre sa naročitim osvrtom na interpretaciju pravila na terenu. Pored podizanja nivoa teoretskog znanja, mlade perspektivne sudije, pod budnim okom stručanjaka za fizičku pripremu, radiće i na podizanju nivoa fizičke pripreme.

“ Fudbalski savez Zapadne Srbije, u cilju stručnog usavršavanja mlađeg sudijskog kadra organizovao je ovaj četvorodnevni kamp na kojem će mlade sudije iz Zapadne Srbije imati priliku da se usavršavaju po pitanju teoretskog i praktičnog znanja kao i da poboljšaju nivo svoje fizičke pripreme. Rad je organizovan u konferencijskoj sali gde se održavaju teoretska izlaganja, dok se praktični deo realizuje na fudbalskom terenu. Za vreme kampa organizovaće se polaganje za zvanje sudije druge kategorije. Od 35 prisutnih polagaće njih 9, dok će polaganju pristupiti još 11 kandidata koji dolaze direktno na polaganje. Kamp je u proteklim godinama dao izvanredne rezultate“ – rekao je Predsednik stručne strukovne organizacije sudija Fudbalskog saveza regiona zapadne Srbije, Dragan Radulović.

O učesnicima kampa, radu i uslovima rada, govori Boško Jovanetić, predsednik Tehničke komisije stručne strukovne organizacije sudija FSRZS:

“ Iako smo ovde tek drugi dan, mogu da kažem da sam veoma zadovoljan sa radom polaznika kampa. Radi se o mladim perspektivnim sudijama Zapadne Srbije, najstariji ima 24 godine. Momci su jako zainteresovani i motivisani, čak i kad je predviđena pauza oni zahtevaju da radimo. Generalno, uslovi za rad i realizaciju plana i programa koji ima 5 celina su jako dobri“.

Kamp je tradicionalan i nije jedino održan prošle godine zbog epidemiološke situacije usled epidemije korona virusa.

Z.Lazarević