Srpska liga ZapadVesti

Budućnost Krušik pobednik turnira

U SC Matić kod Ubske fazanerije danas je završen fudbalski turnir uz učešće srpskoligaša i zonaša iz Kolubarskog okruga, kao i Radničkog iz Obrenovca, člana Srpske lige Beograd. U finalu, Budućnost-Krušik bila je bolja od Obrenovčana sa 3:0 golovima Popovića, Ilića i Raševića.

Treće je Jedinstvo posle pobede od 1:0 protiv lajkovčakog Železničara, a gol za Ubljane postigao je Stamenković. Peto mesto osvojio je Zadrugar posle boljeg izvođenja jedanaesteraca i 6:4 protiv valjevskog Radničkog. U regularnom delu bilo je 1:1 – strelci Simeunović za Lajkovčane, a Petrašević za Vljevce.

Prethodno šest ekipa igralo je u dve grupe po tri, postignuti su očekivani rezultati. Budućnost-Krušik je pobedila je Jedinstvo sa 1:0 majstorskim golom Stefana Ilića, a potom i Zadrugar sa 2:1 pogocima Popovića i Raševića. „Zonaši“ Jedinstvo, Zadrugar i Radnički bili su posve ravnopravni srpskoligašima.

Kako je ovo početni deo priprema svi treneri su igrali sa gotovo kompletnim kadrom kojim raspolažu, pa su menjali i po 20-tak igrača. Na gol Budućnost-Krušika ponovo je stao Ranković, povratnik iz mioničke Ribnice, koji je bio standardan kod Slaviše Božičića. Branili su i iskusni Vojisavljević i mladi Bogosavljević, dok je Ivanović otišao u Divce, koji igraju u Zonskoj ligi Drina, kako bi više branio.

U ostalim linijama tima trener Dejan Nikolić držao se već uigranih tandema s tim što se na desnom beku pojavljivao i Đorđević, takođe povratnik iz Ribnice. U špicu, najčešće su počinjali Popović i Sofronić, povratnik iz lajkovačkog Želje, a priliku da igra dobijalo je i po nekoliko omladinaca, koji se bore za mesta „bonus“ igrača (do 20 godina starosti).

Prelazni rok još nije gotov tako da je nepoznanica da li će srpskoligaši i zonaši Kolubarskog okruga uspeti da dovedu dodatna pojačanja.
izvor kolubarske.rs